Jaoston uutisia

Valvotut harjoitukset ovat taas käynnissä haulikkoradoilla tiistaisin ja torstaisin 18-20.00.

Tarkista valvojalistalta oma vuorosi, ja esteen sattuessa hanki itsellesi sijainen.

Tervetuloa harjoittelemaan!

T.Haulikkojaosto

Valvotut harjoitusvuorot peruutettu toistaiseksi.

Seuran jäsenet voivat käydä haulikkoradoilla harjoittelemassa oma-alotteisesti sallituilla ampuma-ajoilla.

Jokaisen on hyvä tiedostaa ja pitää huolta siitä, että jos on oireita jotka viittaavat nyt vallitsevaan tautitilanteeseen, niin ei tule radalle harjoittelemaan.

 

18.04.2020 Siivoustalkoot peruutettu, uusi aika ilmoitetaan myöhemmin.


SIIVOUSTALKOOT HAULIKKORADOILLA 18.04.2020 klo 10.00 alkaen.

Nyt kaikki haulikkoampujat mukaan siivoamaan ja kunnostamaan ratoja kesän 2020 kautta varten.

Pääseura järjestää paikalle roskalavan johon kerätään rata alueilta kaikki tarpeeton roskaksi lueteltava materiaali!

18.04 kaikki haulikkoradat on varattu siivoustalkoita varten eli ampuminen kielletty ko.päivänä.

 

Liina Laineelle kultaa, Ville Määttäselle pronssia


Viikonloppuna kilpailtiin Porissa Fitasc Sportingin SM-kilpailut haulikkoammunnassa ja salolaisten nuorten ampujien hieno menestys sai jatkoa.

 

Salon Seudun Ampujia (SaSA) edustavat Liina Laine ja Ville Määttänen ampuivat molemmat komeasti ensimmäiset Sporting ammunnan henkilökohtaisen SM-mitalinsa. Kaksipäiväinen kilpailu tarjosi jännitystä loppuun asti, sillä mitalien värit selvisivät vasta viimeisten ampujien myötä.

 

Naisten sarjassa kilpaileva Laine voitti kultaa viiden kiekon erolla Oulun Metsästys- ja Ampumaseuraa (OMAS) edustavaan Johanna Huotariin. Hänestä kolme kiekkoa perässä on Sipoon SSG:n Wilhelmina Wadstein. Järjestys oli sama jo ensimmäinen kilpailupäivän jälkeen, jolloin ammuttiin ensimmäiset 75 kiekkoa. Laine johti silloin 55 kiekolla ja Huotari seurasi tiiviisti kiekon päässä. Wadsteinilla jäi matkaa Huotariin kolme kiekkoa. Toisena päivänä Laine jatkoi tasaista ammuntaansa ja rikkoi taas 55 kiekkoa. Kilpakumppaneille toinen päivä osoittautui haastavammaksi ja niinpä Laine vastaanotti päivän päätteeksi jo kuluvan kesän viidennen SM-kultamitalinsa ampumaurheilun parissa. ”Tulokseen en ollut tyytyväinen, mutta sijoitus toki lämmittää mieltä” kommentoi Laine hymyillen kisansa jälkeen. Tasaisuus oli myös valttia kaksipäiväisen kilpailun aikana, jossa ammuttiin kolme 25 kiekon sarjaa päivässä. ”Yhtään täyttä sarjaa ei tällä kertaa tullut, mutta radat olivat kyllä varsin vaativia” kertoi Laine viimeisen kierroksen päätyttyä.

 

Määttänen oli toisena ensimmäisen päivän jälkeen kolme kiekkoa SSG:n Oliver Lindhiä perässä ja kolmantena oli OMAS:n Juhani Moilanen yhden kiekon Määttäsen takana. Toinen päivä oli Määttäselle hivenen ensimmäistä haastavampi ja tuloksena oli lopulta pronssimitali 123 kiekolla. Kullan kohtalo ratkaistiin uusinta-ammunnalla Lindhtin ja Moilasen kesken ja 25 kiekon uusintasarjassa Lindh osui tarkemmin voittaen SM-kultaa. Moilanen sai samalla tuloksella (129) hopeaa ja Määttänen kuusi kiekkoa perässä pronssia. Neljänneksi ampunut torniolainen Sami Alkku jäi Määttäselle neljä kiekkoa, joten erot olivat lopulta selkeitä.

 

Tuloslinkki

http://sportingshooting.fi/kisat/ranking-2018/sm-sporting-2018/

 

Sporting lajiesittely

Metsästyksen kaltainen laji jossa on useita eri ampuma asemia “stand” yhdellä kierroksella “layout”. Kiekkoja voidaan heitää ammuttavaksi melkein mistä suunnasta tahansa, etäisyydet voivat pitkiä tai lyhyitä. Säännöt määrittelee kiekon etäisyydet ja lentoradat hienosti “metsästyksen kaltaisuus”. Kiekko voi olla väriltään mitä vain, yleisin käytössä oleva on oranssi. Yhdellä standillä on yleensä 2-4 erilaista kiekkoa. Kiekkoja saa ampua kahdella laukauksella.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valvotut harjoitukset ovat taas käynnissä haulikkoradoilla tiistaisin ja torstaisin 18-20.00.

Tarkista valvojalistalta oma vuorosi, ja esteen sattuessa hanki itsellesi sijainen.

Tervetuloa harjoittelemaan!

T.Haulikkojaosto