Ilmakiväärin SM-kisat 2019 Tampere

SaSAlle huima määrä mitaleita SM kisoista!

Perjantai 5.4

Perjantaina Tampereella oli vuorossa ilmakiväärin seniorisarjat ja ilmakiväärin makuu. Ilmakiväärin M50 sarjassa hopeaa otti Tero Hovila tuloksella 396.9 ja pronssia Ilkka Ratamo vain 0.5 pistettä pienemmällä tuloksella 396.4 pistettä. Eeva Kyrönlahti onnistui N50 sarjassa ja otti hopeaa hyvällä tuloksella 392.9 pistettä. Reino Uuttu nappasi itselleen M60 sarjan pronssia tuloksella 391.5 pistettä. Jussi Ruohonen puolestaan Y80 sarjan pronssia tuloksella 335.2 pistettä. Juha-Pekka Saarimaa otti R5Y60 sarjan pronssia tuloksella 403.8 pistettä.

Ilmakiväärin makuun N50 sarjan hopea meni Eeva Kyrönlahdelle tuloksella 617.2 pistettä. Tero Hovila nappasi M50 sarjan pronssia tuloksella 628.6. Markku Haklin sai teknisten ongelmien jälkeen rytmistä kiinni ja M60 sarjan pronssia tuloksella 623.0. Olli Silanto otti Y80 sarjan hopeaa tuloksella 602.0 ja Jussi Ruohonen pronssia tuloksella 590.7. Joukkuekilpailussa ensikertaa isoissa kisoissa makuuta ampuneet nuoret Anni Suominen, Minea Terkola ja Mira Terkola voittivat N18 sarjan kultaa uudella desimaali joukkue Suomen ennätyksellä 1798.9 pistettä. SaSAn naisten joukkue Eeva Kyrönlahti, Julia Rannikko ja Tiina Kontinen ottivat hienosti pronssia tuloksella 1846.8. Miesten Y50 sarjan joukkue Markku Haklin, Tero Hovila ja Ilkka Ratamo ottivat tiukan ja kovatasoisen kilpailun jälkeen kultaa tuloksella 1867.3.

Lauantai 6.4

Lauantaina vuorossa olivat ilmakiväärin asentokilpailut ikäkausisarjoissa ja ilmakiväärin ja ilmapistoolin M ja N sarjat. Eeva Kyrönlahti kirkasti perjantain mitaleitaan voittamalla N50 sarja asentokilpailun kultaa hyvällä tuloksella 570. M20 sarjassa Teemu Hartman jatkoi mitaliputkeaan ottamalla pronssia tuloksella 575. Tero Hovila nappasi kisojen kolmannen henkilökohtaisen mitalin M50 sarjassa, ottamalla hopeaa tuloksella 587. Jorma Koski otti Y70 sarjan hopeaa tuloksella 499. Y80 sarjassa Jussi Ruohonen voitti kultaa uudella Suomen ennätystuloksella 527 ja hopealle tuli Olli Silanto tuloksella 519. Joukkuekilpailussa SaSAlla oli taas hyvä edustus ja mitaliputki jatkui. Y50 sarjassa SaSA1 Tero, Ilkka ja Markku jatkoivat perjantain hyviä otteita ja voittivat kultaa tuloksella 1724. N16 sarjassa asentokisojen ensikertalaiset Anni, Minea ja Mira tekivät hyvät suoritukset ja ottivat joukkuekultaa uudella Suomen ennätystuloksella 1693. Tytöiltä aivan huikea suoritus kun muistetaan että kaikki kolme aloittivat asentojen harjoittelun vasta kuukausi ennen SM kisoja.

Sunnuntai 7.4

Sunnuntaina ammuttiin ilmakiväärin asentokilpailun N ja M sarjat sekä ilmakiväärin nuorten sarjat. Asentokilpailun N sarjassa Julia Rannikko ampui hyvän tuloksen 590 mutta jäi harmittavasti tasapisteillä neljänneksi napojen ratkaistessa pronssin. M20 sarjassa Teemu Hartman selvitti tiensä finaaliin peruskilpailun neljänneltä sijalta tuloksella 591.9. Finaalissa Teemu oli niin ikään neljäs tuloksella 189.0. joka on myös uusi seuraennätys. Sunnuntai päivän viimeisenä lajina ammuttiin N16 sarja jossa SaSAlla oli kisojen isoin edustus peräti viidellä ampujalla. Minea Terkola jatkoi kovaa kisavirettään ja otti kultaa tuloksella 405.0 ja Mira Terkola täydensi päivän ottamalla pronssia tuloksella 402.9. Todella kovatasoista N16 sarjaa kuvaa hyvin se että Anni Suomisen yhdeksänteen sijaan oikeuttanut tulos 398.9 olisi riittänyt M16 sarjassa peräti hopeaan ja Siiri Wessmanin 13. sijan tulos 395.3 olisi poikien sarjassa ollut neljännen sijan arvoinen. Helmi Pietinalhon tulos 373.9 oikeutti 24. sijaan ja pitää muistaa että Helmi saa vielä ikänsä puolesta kilpailla N16 sarjassa peräti viisi vuotta. Huomion arvoisena seikkana voidaan vielä todeta että N16 sarjassa yhdeksän parhaan ampujan joukossa on kolme ampujaa jotka eivät kuulu Ampumaurheiluliiton valmennusryhmiin ja ne kolme ampujaa ovat SaSAlaisia.

Kisat olivat SaSAlaisilta taas huikeaa näytöstä ja peräti 25 SM-mitalin saalis oli loistava saavutus. Lopuksi voidaan todeta että suunta on oikea ja että voi ylpeänä sanoa edustavansa Salon Seudun Ampujia. Kiitos kaikille kisoihin osallistuneille.