Kultahippufinaali Kisakallio 15.-16.4.2023

Jessica Salolle ilmapistoolin 10IT sarjan kultaa!!

Lauantaina Lohjan Kisakalliolla ammuttiin lauantaina Kultahippufinaalin yksilölajit niin ilmakiväärissä kuin ilmapistoolissakin. Aamun ensimmäisissä erissä ammuttiin molempien lajien istumatukisarjat joissa SaSAlla oli yhteensä neljä edustajaa ja päivällä ammutuissa vastapainotukisarjoissa kaksi edustajaa.

Ilmakiväärin 10IT sarjan hopean vei Niilo Nikkanen hienolla uudella kisaennätyksellään 199.5, Niilon tulos oli myös uusi seuraennätys. Stella Terkola oli kuudes niin ikään omalla kisaennätyksellään 196.1. Wilhelmiina Mikola oli 18. myös omalla kisaennätyksellään 183.9.

Ilmapistoolissa tapahtuikin päivän kovin SaSAlaissuoritus Jessica Salon ottaessa SaSAn historian ensimmäisen mestaruuden pistoolin kultahippusarjoissa. Tulos oli 174 joka oli Jessican oma ennätys ja samalla uusi seuraennätys.

12VT sarjassa SaSAn värejä edusti Inka Puhakka joutui ampumaan ylimääräiset 10 kisalaukausta taululaitteiden häiriön takia. Häiriöstä huolimatta Inka teki hyvää työtä ollen 14. tuloksella 128.2 joka oli myös oma kisaennätys. 14VT sarjassa Samuel Virtanen oli 17. omalla kisaennätystuloksellaan 259.8.

Kaikilta SaSAlaisilta todella hienot suoritukset ja kauden isoimmassa kisassa kun ampuu oman ennätyksensä voi olla erittäin tyytyväinen. Sunnuntaina ammutaan joukkuekilpailu jossa SaSAlla on yksi joukkue kiväärin 10IT sarjassa.

JT

15.4.2023

SaSAlle joukkuemestaruus ilmakiväärin 10IT sarjassa!

Sunnuntaina vuorossa oli ilmakiväärin ja ilmapistoolin joukkuesarjat, SaSAlla oli tällä kertaa vain yksi joukkue mukana kisoissa. Ilmakiväärin 10IT sarjassa kilpailleessa joukkueessa ampuivat Wilhelmiina Mikola, Stella Terkola ja Niilo Nikkanen. 10IT sarjassa oli osallistujamäärältään päivän suurin viidellä joukkueella.

Ensimmäiseksi ammuttiin alkukilpailukierros jonka perusteella päätettiin ensimmäisen välieräkierroksen vastustajat. Jatkoon pääsy ratkaistaan kaatuvien taulujen joukkuekilpailussa niin että jokainen joukkueen jäsen ampuu viisi laukausta(1ls/taulu) ja jokaisesta kaadosta saa pisteen ja se joukkue jonka ampujilla on yhteenlaskettuna eniten pisteitä pääsee seuraavalle kierrokselle. Taulujen koot ovat 6mm, 6mm, 5mm, 4mm ja 4mm. Alkupään taulut kaatuvat siis noin 10,1 osumilla kun viimeiset 4mm taulut vaativat jo yli 10,5 osumia kaatuakseen.

Alkukilpailukierroksella SaSAn ampujat saivat yhteensä kolme kaatoa ja pääsivät näin ollen kolmannelta sijalta suoraan toiselle välieräkierrokselle. Toisella välieräkierroksella vastaan tuli Kankaanpään Ampumaurheilijat joka tarjosikin SaSAlle erittäin kovan vastuksen. Molempien joukkuiden saadessa kaksi kaatoa ratkesi finaalipaikka lopulta paremman kaadon perusteelle SaSAlle.

Finaalin alkaessa radalla ei enää muita joukkueita ollutkaan kuin SaSA ja finaalivastustaja Asikkalan Ampumaseura(AsAs). Muiden sarjojen tulokset olivat jo ratkenneet edellisillä kierroksilla. AsAs lähti finaaliin ennakkosuosikkina tiputettuaan Mikkelin Ampujat edellisellä kierroksella 9-1. SaSAn kylmäpäisiä ampujia ei haastajan asema kuitenkaan haitannut. Ensimmäisellä kierroksella Wilhelmiina kaatoi hienosti kaksi taulua ja vei SaSAn 2-1 johtoasemasta seuraavalle kierrokselle. Toisella kierroksella Stella kaatoi niin ikään hienosti kaksi taulua ja vei SaSAn jo 4-2 johtoon ennen kolmatta ja viimeistä kierrosta. Niilon ottaessa ankkuriosuuden haltuunsa loistavalla neljällä kaadolla, ratkesi mestaruus lopulta SaSAlle selvin numeroin 8-4. Todella kova tulos joukkuekisan ensikertalaisilta!

Kisakalliolla järjestetyt Kultahippufinaalit oli hyvin järjestetyt ja niin ampujilla kuin huoltajillakin oli hauskaa. Vielä on matkaa SaSAn järjestämien 2018 ja 2019 kisojen tasolle osallistujamäärissä mitattuna mutta suunta on oikea ja joukkuekisan mukaan saaminen peräti kolmen vuoden tauon jälkeen oli kyllä hieno juttu. Ensi vuonna jatketaan Kisakalliolla, toivottavasti mukana on taas enemmän ampujia kuin nyt ammutuissa kisoissa ja SaSAkin saisi useamman joukkuueen kisoihin.