Kultahippufinaali Savonlinnassa 8. - 9.4.2017

Kultahippufinaali 8.-9.4.2017 Tanhuvaara, Savonlinna: Minea Terkolalle KULTAA!

Vuoden 2017 Kultahippufinaali järjestettiin viime vuoden tapaan Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Koska ajomatka Salosta kisapaikalle on lähes 450 kilometriä, lähdettiin matkaan jo hyvissä ajoin perjantaina päivällä. Välimatkasta huolimatta SaSA:n ilmakiväärilajeihin osallistuneen joukkueen koko oli lähes kymmenen urheilijaa ja tukijoukot mukaan luettuna Salosta matkusti Savonlinnaan mukavan kokoinen ryhmä. Vähän eri reittejä käyttäen paikalle päästiin perjantain aikana ja pääosa joukkueesta majoittui urheiluopistolla. Yksi majoitusrakennus olikin käytännössä vain SaSA:n joukkueen käytössä.

Lauantaina 8.4.2017 ammuttiin kaikki henkilökohtaiset sarjat ja SaSA:n edustajista ensimmäisinä vuoroon pääsivät sarjassa 8 IT kilpailevat Jani Suominen ja Joonas Lahti. Päivä alkoi salolaisittain erinomaisesti, sillä Jani ampui kisassa huipputuloksen 192. Kultahippufinaalissa sarjan 8 IT tuloksia ei ilmoiteta paremmuusjärjestyksessä, mutta tulosluettelon perusteella voidaan todeta, että Janin suoritus on kolmanneksi paras sarjassa 8 IT. Myös Joonas onnistui ensimmäisissä isoissa kilpailuissaan hienosti ampuen hyvän tuloksen 161.

Seuraavana vuoroon pääsivät sarjassa 10 IT kilpailevat urheilijat Helmi Pietinalho ja Rasmus Lintula. Huolimatta ammuttujen laukausten lukumäärään liittyvästä sählingistä ja sen kilpailusuoritukseen aiheuttamasta keskeytyksestä Helmi onnistui suorituksessaan hienosti ampuen tuloksen 182. Tiiviiissä tulosluettelossa tuo pistemäärä oikeutti sijoitukseen 26. Myös Rasmus ampui ensimmäisissä Kultahippufinaaleissaan kelpo tuloksen 157 ollen tällä tuloksellaan sijalla 52.

Päivän todellinen jymypotti oli luvassa sarjassa 12 VT. Minea Terkola ampui aivan huikean tuloksen 192, joka oikeutti sarjansa ylivoimaiseen voittoon. Ero seuraavaan oli jopa neljäpistettä. Kova harjoittelu ja loppuun saakka kestänyt hermojen hallinta todella kantoivat hedelmää kisan lopussa, sillä viimeisestä kymmenestä laukauksesta vain kaksi oli kympin ulkopuolella (sarjojen pistemäärät olivat 94 ja 98). Minean tulos on sekä uusi seuraennätys että myös uusi Kultahippuennätys! Suorituksen kruunasi vielä päivän paras tuuletus palkintojenjaossa. MAHTAVAA MINEA!

SaSA:n edustus sarjassa 12 VT ei jäänyt yksin mestarin vastuulle, sillä Siiri Wessman saavutti tuloksella 155 sijoituksen 22 ja Jami Manelius tuloksella 137 sijoituksen 31. Jamin tulos oli mainio, sillä hän paransi omaa kisaennätystään peräti 22 pistettä.

Viimeisenä vuorossa olleessa sarjassa 14 VT Mira Terkola ampui tasoaan vastaavan hyvän tuloksen 271, joka oikeutti sijaan 14. Myös Anni Suominen onnistui kilpailussa hienosti saavuttaen tuloksen 260 ja sijan 25.

Ensimmäinen kilpailupäivä päättyi siis iloisissa tunnelmissa mitalikahveihin.