Ilmakivääri SM-kisat 2022 Turku

Ilmakiväärin SM-kilpailuista mitaleja!

Perjantai 1.4

Perjantaina alkaneet ilmakiväärin SM-kilpailut alkoivat SaSAn kivääriampujien osilta hyvin. Eeva Kyrönlahti otti N60 sarjan mestaruuden tuloksella 373.6. M60 sarjassa Ilkka Ratamo otti hopeaa tuloksella 391.0. Kurt Thune oli neljäs tuloksella 382.7 ja Markku Haklin oli kahdeksas tuloksella 380.5.

Lauantai 2.4.

Lauantaina ammuttiin ilmakiväärissä loput ikäkausisarjat. Aamun ammunnat aloittivat Helmi Pietinalho ja Minea Terkola. Helmi saavutti omassa sarjassaan N16 neljännen sijan tuloksella 389.1. N18 sarjassa Minea ampui tuloksen 602.0 ja sijoittui viidenneksi.

M50 sarjassa ampui Tero Hovila tulokseksen 390.7 ja ylsi tällä tuloksella hopealle. Päivän puolivälissä ammutussa N20 sarjassa ampuivat Anni Suominen, Mira Terkola ja Minea Terkola. Anni oli tuloksellaan 588.0 yhdestoista. Mira ampui tuloksen 601.6 ja jäi vain 0.4 pistettä finaalirajasta, sijoittuen yhdeksänneksi. Minea ampui tuloksen 610.4 päästen finaaliin peruskilpailun viidentenä. Odottelun ja ihmettelyn jälkeen finaalin alkaessa vihdoin huomattavasti myöhässä, Minea tippui pois ensimmäisenä sijoittuen kahdeksanneksi.

Sunnuntai 3.4.

Sunnuntaina ammuttiin miesten ja naisten sarjat. Aamulla heti ensimmäisenä vuorossa oli Jyry Laaksonen. Aamun pienestä hässäkästä huolimatta Jyry ampui perustason suorituksen 595.9 sijoittuen yhdeksänneksi.

N oli viikonlopun suurin sarja osanottajamäärältään ja siinä oli myös SaSAlaisia ampujia eniten. Sarjassa ampui Mira, Minea, Helmi ja Anni. Anni oli 29. tuloksella 592.9. Helmi ampui tuloksen 594.2. ja oli 27. Mira ampui tarkasti tasan 600.0 ja tällä tuloksella sai sijoituksekseen 25. Minea oli 21. tuloksella 605.5.