15.053x20MJyry
 17.253x20NMira

Perjantai 3.3.

Aamun pulssinnostattajana toimi mukavasti Tuulimäen väestönsuojan ympäristössä ikuisuuksia jatkuneet rakennustyöt. Onneksi matkaan oli lähdetty jo ajoissa aamu kuuden aikaan niin ampumapaikalle ehdittiin hyvissä ajoin. Väestösuojan loputtomilta tuntuvien käytävien ja mutkien jälkeen oli melkein helpotus päästä ajoittain jopa väljiltä tuntuviin ampumaratatiloihin.

Ensimmäisessä erässä omat suorituksensa pääsivät tekemään N20 ja M20 sarjan ampujat. N20 sarjassa SaSAlla oli peräti viisi ampujaa mukana. Minea Terkola ampui oman perustason suorituksensa ja oli peruskilpailun viides tuloksella 620.1. Helmi Pietinalho teki pienestä sairastelusta huolimatta loistavaa työtä ampumalla oman ennätyksensä 612.1 joka oikeutti kahdeksanteen sijaan ja finaalipaikkaan Minean tapaan. Armeijasta lomille päästetty Mira Terkola oli omalla perussuorituksellaan kymmenes, tuloksen ollessa 609.5. Anni Suominen oli 14. tuloksella 586.3. Vain pari kuukautta kivääriammuntaa harrastanut Pinja Järvi oli ensimmäisissä SM-kilpailuissa ja teki hyvän tuloksen 577.8 joka oikeutti 18. sijaan.

N20 sarjan joukkemestaruuden vei SaSAn joukkue Minea, Helmi ja MIra tuloksella 1841.7 joka oli myös uusi desimaali joukkue Suomen ennätys.

Y70 sarjassa pronssia otti Kurt Thune tuloksella 372.7.

N20 sarjan makuun kilpailuun ainoana sasalaisena osallistunut Helmi teki perustason suorituksen 626.6 ja otti hienosti pronssia.

N20 sarjan asentokilpailussa Helmi jatkoi päivän huippusuorituksiaan ja otti hienosti hopeaa omalla ennätyksellään 587. Minea vei saman sarjan pronssin tuloksella 585 ja Mira oli viides tuloksella 574. SaSA vei myös N20 sarjan joukkuemestaruuden tuloksella 1746 jääden vain neljä pistettä Suomen ennätyksestä.

Asentokisasta siirryttiin suoraan N20 sarjan finaaliin niin ettei edes varusteita ehditty ottaa päältä pois. Aikataulutuksessa oli muutenkin parantamisen varaa eikä finaalin tulosjärjestelmäkään toiminut niin että finaalia olisi voinut edes seurata. Kaikesta sähläämisestä huolimatta Minea ja Helmi onnistuivat pitkän päivän jälkeen ihan kiitettävästi omissa suorituksissaan. Minea oli lopulta finaalin kuudes tuloksella 204.0 ja Helmi oli kahdeksas tuloksella 149.7.

Huomenna on SaSAln kivääriampujien osilta kisojen vilkkain päivä peräti kahdeksallatoista yksilösuorituksella ja neljällä joukkuesuorituksella.

JT

3.3.2023

Lauantai 4.3.

Lauantaiaamu aloitettiin N18 sarjan makuukilpailulla jossa Helmi Pietinalho oli viides tuloksella 622.4. N60 sarjassa Eeva Kyrönlahti otti hienosti hopeaa tuloksella 618.7. M50 sarjassa Tero Hovila vei niin ikään hopeaa tuloksella 623.3. M60 sarjassa Markku Haklin oli viides tuloksella 624.0 ja Ilkka Ratamo oli kuudes tuloksella 623.5. Y50 sarjan joukkuekilpailussa Markku, Ilkka ja Tero ottivat SaSAlle hopeaa tuloksella 1870.8.

N16 sarjassa hopeaa vei Helmi tuloksella 580. N60 sarjan asentokilpailussa hopeaa otti Eeva tuloksella 567. M50 sarjan mestaruuden vei Tero hyvällä tuloksella 582. M60 sarjan pronssin otti Ilkka tuloksella 577 ja Markku oli neljäs tuloksella 575. Y50 sarjan joukkue mestaruuden vei SaSA joukkueella Tero, Ilkka ja Markku, tuloksen ollessa 1734.

N18 sarjan hopeaa vei Minea Terkola tuloksella 615.5. Anni Suominen oli 12. tuloksella 580.9. M sarjassa viikonlopun enimmaisen suorituksensa pääsi tekemään Jyry Laaksonen joka oli 14. tuloksella 593.7.

N sarjassa järjestäjien(ja juryn jäsenten) jatkuva sählääminen alkoi jo näkyä suorituksissakin. Lukuunottamatta lopulta ampumatakin paksuudesta hylättyä Emmi Hyrkästä, kaikki kärkiampujat alisuorittivat huomattavasti verrattuna omaan tasoonsa. Kilpailupaikan tunnelma oli kaiken kaikkiaan huono eikä sitä ainakaan auttanut ahtaat tilat ja riittävän ilmastoinnin puute. Hermot olivat kireällä huoltajista ampujiin ja protesteja hylkäyksistä tuli useita. Päällimmäiseksi jäi vahva tunne siitä että kisoja pitäisi ensisijaisesti järjestää ampujille ja jos keksitään aloittaa jonkin "uuden" mittalaitteen käyttö niin ainakin toimitsijoiden tulisi osata niitä laitteita käyttää.

Itse kilpailu oli aika väritön ja Minean lahjaksi saatu(Emmin hylkäys) finaalipaikka jäi lopulta käyttämättä koska päivä oli jo muutenkin pitkä ja fiinaalipaikka ei tullut ansaitusti vaan toimitsijoiden suoranaisen kyvyttömyyden seurauksena. Minean tulos oli 611.8 ja sijoitus lopulta kahdeksas. Mira Terkola oli 14. tuloksella 605.2. Emma Seitz oli 24. tuloksella 585.0. Pinja Järvi puolestaan 25. tuloksella 577.2 ja Anni 26. tuloksella 576.9.

N sarjan joukkue mestaruuden SaSAlle vei Emma, Pinja ja Anni tuloksella 1739.1. Y sarjassa SaSAn joukkeessa ampuneet Minea, Mira ja Jyry tekivät tuloksen 1810.7, lopullinen sijoitus on vielä selvittämättä johtuen toimimattomasta tulospalvelusta mutta sen verran jaksettiin asiaa käsin laskea että mitaleja ei SaSAlle ole tulossa.

JT

4.3.2023

Sunnuntai 5.3.

Sunnuntaina päästiin ampumaan SM-kisojen viimeinen kilpailupäivä. Aamupäivällä vuoron saivat N/M50 ja N/M60 sarjat joissa SaSAlla oli taas peräti kuusi ampujaa ja kaksi joukkuetta. N50 sarjassa kisojen ensikertalainen Maija Butters teki kelpo suorituksen ja otti hienosti pronssia tuloksella 333.1. N60 sarjan mestaruuden otti Eeva Kyrönlahti kovalla tuloksella 382.9. Outi Salo täydensi hienosti SaSAn menestystä ottamalla pronssia tuloksella 329.6. N50 sarjan joukkue mestaruuden vei SaSAn nimiin Eeva, Maija ja Outi, tuloksella 1045.6 joka on uusi desimaali joukkue Suomen ennätys!

M50 sarjassa Tero Hovila oli neljäs tuloksella 379.4. M60 sarjassa Ilkka Ratamo oli niin ikään neljäs tuloksella 380.5 ja Markku Haklin oli kahdeksas tuloksella 375.2. M50 sarjan joukkue Ilkka, Tero ja Markku ottivat hopeaa tuloksella 1135.1.

Asentoradan puolella Jyry Laaksonen oli M sarjan makuukilpailun yhdeksäs tuloksella 624.7 ja asentokilpailussa Jyry oli kahdeksas tuloksella 568. N sarjan asentokilpailussa Mira Terkola oli viides tuloksella 578.

Pitkän viikonlopun jälkeen voi huokaista helpotuksesta että nämäkin kisat on vihdoinkin ohi. Miettiessä kuluneiden kisojen kisajärjestelyjä ja sitä miten kaukana haave ampujalähtöisitä kilpailuista välillä tuntuu olevan niin herää väkisinkin ajatus josko pitäisi taas kerätä se osaava porukka kasaan ja näyttää miten Salossa on ollut tapana kilpailut järjestää...