Etelä- ja Lounais-Suomen nuorten kivääriampujien tehoryhmän valmennusleiri Salossa 29. - 30.7.2017

Etelä- ja Lounais-Suomen alueiden nuorten kivääriampujien tehoryhmien yhteinen valmennusleiri järjestettiin SaSA:n pienoiskivääriradalla 29. - 30.7.2017.

Paikalla oli runsaasti nuoria kivääriampujia kummaltakin alueelta. He saivat leirin aikana ammattivalmentajilta erinomaisia vinkkejä lajiinsa ja pääsivät myös kokeilemaan saamaansa oppia käytännössä radalla ammuttaessa.

Salon Seudun Sanomien juttu:

Nuoret teholeirillä Hevonpäässä …

… viikonloppuna ammutaan SM-mitaleista

Jarmo Laakso

Halikon Hevonpäässä, Salon Seudun Ampujien ampumaradalla tapahtuu. Muutenkin vilkkaassa kesässä nuoret kivääriampujat olivat viime viikonloppuna Lounais- ja Etelä- Suomen yhteisellä teholeirillä ja ensi viikonvaihteessa siellä ammutaan aikuisten kivääri- ja pistoolilajien Suomen mestaruuksista.

Suomen Ampumaurheiluliitolla (SAL) on nuorille tarkoitettu tehovalmennusryhmä. Ryhmätoiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea lahjakkaita nuoria urheiluampujia heidän harjoittelussaan ja valmennuksessaan.

  • Tehoryhmäläiset ovat 14-20-vuotiaita. Yhteistyössä Lounais- ja Etelä-Suomen ryhmien kanssa saadaan leireille toimiva, noinkahdenkymmenen nuoren ampujan kokonaisuus, toteaa tehoryhmien kankaanpääläisvalmentaja Jorma Lång.

Kaikkiaan tämän ikäluokan tehoryhmäläisiä Suomessa on noin 50. Nämä nuoret eivät vielä kuulu maajoukkueryhmiin, mutta tavoite on asetettu menestymiseen kilpaurheilussa. Tehoryhmäläisten ulkopuolelta leireille kutsutaan myös muutama alueryhmän lupauksia.

Leirejä on tähän mennessä ollut Raaseporissa, Kankaanpäässä, Turussa ja viime viikolla siis Halikon Hevonpäässä.Hevonpäässä leirille osallistuivat Salon Seudun Ampujista Julia Rannikko ja Jyry Laaksonen.

  • Toivomme tietysti, että tällainen yhdessä tekeminen poikii myös tulosta ja ampumisen taso nousee. Hyvänä esimerkkinä tietysti edellisen ikäkauden Cristian Friman, nuorten tuore maailmanmestari, Lång esittää.

Tämän hetken tehoryhmäläiset ovat kilpailleet tietysti paljon ja viikonlopun aikuisten SM-ammuntoihinkin ryhmästä on jäämässä yli puolet. Seuravana viikonloppunaovat sitten kiväärilajien nuorten SM-ammunnat Kouvolassa.

Salolainen 19-vuotias Julia Rannikko on ampunut kiväärilajeja vasta noin vuoden, mutta lahjakas ampuja on ehtinyt voittaa ilmakiväärissä jo N20-sarjan aluemestaruuden. Hän harrasti aluksi viitisen vuottaa riistamaalilajeja, kunnes SaSA:n kivääriampujat houkuttelivat hänet kahviossa kokeilemaan kivääriä.

  • Ampuminen on minulla suvun perintöä, niin kuin tuo aikaisempi lajivalintakin. Olen mielestäni päässyt aika nopeasti tämän lajin saloihin ja kehittynyt ampujana, toteaa todellisena lahjakkuutena pidetty Rannikko.

Oma vahvuuttaan ampumisesta hän ei osaa sanoamuuta kuin, että ase vain sopii käteen ja ampuminen tuntuu mukavalta.

Perjantaina alkavissa miesten ja naisten kivääri- ja pistoolilajien SM-kisoissa on kaikkiaan noin 200 ampujaa ja suoritusten määrä noussee noin 500:n.